De Stichting Muziekeducatie Lelydorp & Omgeving zet een bijzondere stap met de lancering van de cursus “Alla Dron”. Dit initiatief, voortgekomen uit het gedreven bestuur van Muziekeducatie Lelydorp en omgeving, toont haar voortdurende inzet om kansen te creëren voor talentontwikkeling. De focus van deze cursus ligt op het aanbieden van muziek aan kansarme jongeren en jongeren met gedragsproblemen.
Het doel van de cursus “Alla Dron” gaat verder dan alleen het aanleren van percussie. Het streeft ernaar om jongeren het plezier van muziek te laten ontdekken door hen kennis te laten maken met verschillende muziekstijlen, instrumenten, Surinaamse muziekculturen, beweging, zang en muziekgeschiedenis.
De muziekschool is niet alleen gericht op muzikale ontwikkeling, maar zet zich ook in voor de vorming van jongeren op kunstzinnig gebied. Het huidige ontwikkelingsproject fase 3 omvat twee grote doelen: het versterken van de capaciteit van de muziekschool en het ondersteunen van jongeren uit sociaal zwakke gezinnen bij het ontwikkelen van hun muzikale talent.
De eerste drumlessen begonnen vrijdag 3 november en vinden elke vrijdag plaats van 16:00 tot 18:00 uur. Dertig kinderen tussen de 8 en 18 jaar, waarvan twintig zich al hebben aangemeld, nemen deel aan dit project. Jongeren in deze leeftijdscategorie hadden de mogelijkheid om zich kosteloos via scholen aan te melden voor de drumlessen.
Dit project voorziet ook in de training van twee instructeurs. Gedurende zes maanden zullen de jongeren zich onderdompelen in zes blokken van elk vier lessen.
Deze blokken omvatten wereldritmes, afro ritmes, inheemse, hindoestaanse, javaanse muziek en het hoogtepunt: Alla Dron! Interculturele ritmes. Deze cursus belooft niet alleen muzikale vaardigheden aan te scherpen, maar ook een interculturele reis te bieden die de horizon van deze jonge talenten verbreedt.
SD