Studenten in het district Commewijne hebben de redactie van Dagblad Suriname benaderd om hun problemen omtrent het openbaar vervoer te delen. Het blijkt dat door de actie van bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) de studenten nu op een andere manier moeten reizen en dat heeft zijn effect op de studenten en hun prestaties.
Financiële druk
Nu de bussen van het NVB niet rijden, rust er veel meer financiële druk op de studenten. De studenten waarmee de redactie in gesprek is geweest, gaven te kennen dat de prijzen van de bussen veel goedkoper zijn dan de prijzen van de boten die op de Surinamerivier de oversteek doen. De prijsklasse van een bus is SRD 5, terwijl die van de boten SRD 12,50 is. Voor ouders met meerdere kinderen kan dit erg zwaar drukken op hun maandelijkse budget.
Vermoeiende afstand
De afstand van de pendel naar de Lijn 8 bussen is veel korter dan de afstand die een boot moet afleggen. Deze afstanden zijn verder ook heel vermoeiend om af te leggen. De studenten, die allemaal op de Anton de Kom Universiteit van Universiteit zitten, moeten na aankomst met de boot ook nog een Lijn 8 pakken die hen richting de campus brengt. Dit ervaren ze als heel lastig. Er wordt aangevuld in het interview dat de bussen die de route richting de ressorten Mariënburg en Alkmaar in Commewijne onderhouden wel normaal rijden.
Geen bussen
Er staat op een groot aanplakbiljet bij de Heiligenweg geschreven dat de bekende pendelbussen die de route Commewijne-Paramaribo vice versa onderhouden momenteel niet rijden. De studenten doen een beroep op de instantie om dit probleem snel aan te pakken. Veel studenten raken vanwege het niet bezoeken van de universiteit in een enorme achterstand.