Scholen bleven dinsdag nog gesloten

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) had maandag 13 november in een persbericht aangegeven, dat scholen vandaag, dinsdag, normaal open zouden gaan. Het ministerie zei zich ervan bewust te zijn, dat de kosten van levensonderhoud de totale samenleving treft en in het bijzonder de leerkrachten. Maar, dat de achterstanden in het onderwijs hierdoor oplopen.

De leerkrachten hadden zich dinsdag normaal op school moeten aanmelden. Echter waren de meeste scholen gesloten. Ouders hadden het zekere voor het onzekere genomen. Veel ouders wilden de kinderen niet naar school sturen, om vervolgens aan te horen, dat zij hun kinderen weer van school moeten afhalen, omdat er niet voldoende leerkrachten waren komen opdagen. Benzine is veel te duur, merken de ouders op.

Vernomen wordt dat schoolvervoer voor sommige leerlingen ook niet gegarandeerd is, waardoor de kinderen de school niet kunnen bezoeken. De leerkrachten die meedoen aan de acties, zouden ook vooraf gemeld hebben, dat er geen school zou zijn.

SK

error: Kopiëren mag niet!