VP Brunswijk hekelt uitblijven corrigerende maatregelen tegen racistische VHP’ers Nickerie 

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) heeft in het weekend haar partijcongres groots georganiseerd in Paramaribo. Onder de aanwezigen was de top van de ABOP waaronder vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de ABOP, parlementsvoorzitter Marinus Bee, diverse ministers en ABOP-parlementariërs. Daarnaast waren departementsdirecteuren en diverse overheidsfunctionarissen en partijstructuren goed vertegenwoordigd. 

In zijn toespraak presenteerde vicepresident (vp) Brunswijk de visie van de partij voor de komende verkiezingen. De partijleider maakt zich sterk voor een divers ABOP waarin Surinamers uit alle lagen en etniciteiten voorkomen. Volgens de ABOP-leider staat hij er versteld van dat partijprominenten van coalitiepartner VHP in het district Nickerie op de racistische toer gingen tegen marrons in het district. Brunswijk hekelt vooral het uitblijven van corrigerende maatregelen vanuit de leiding van de VHP. Desondanks vroeg hij zijn gevolg om de rust te bewaren. Dit is volgens hem belangrijk voor land en volk. 

Volgens de partij wordt de campagne opgevoerd richting 2025. Alhoewel de ABOP en VHP samen de regering vormen, is er over en weer vaak kritiek. VHP-parlementariërs nemen vaak ABOP-ministers onder vuur in de Assemblee. Omgekeerd is er vanuit de ABOP-banken vaak kritiek op onder andere de ministeries van Financiën en Openbare Werken en op president Chan Santokhi. 

De partij werd opgericht in 1990 door Ronnie Brunswijk. De ABOP-PL-fractie is momenteel de derde grootste fractie vertegenwoordigd in de Nationale Assemblée. Alhoewel de partij deel uitmaakt van de huidige regeringscoalitie, onder leiding van president Santokhi, aast Brunswijk zelf op het presidentschap. Over de huidige politieke constellatie zegt Brunswijk zelf dat hij de staart van een koe vasthoudt. Hierop is brede kritiek geweest.

error: Kopiëren mag niet!