Parmessar: “Emotionele buien vicepresident Brunswijk hebben geen oplossing gebracht in drinkwaterproblematiek”

“Vicepresident Brunswijk heeft met zijn emotionele buien geen oplossingen gebracht voor het drinkwaterproblematiek in het land.” Dit zegt NDP-fractieleider Rabin Parmessar. Volgens Parmessar zou de vicepresident in het parlement er beter aan gedaan hebben om tijdens het debat in het parlement, waar de kwestie van drinkwaterproblemiek ter sprake kwam, een schorsing aan te vragen en samen met de oppositie en coalitie nagaan welke acties direct ondernomen kunnen worden. 

Brunswijk barstte vorige dinsdag tijdens de openbare vergadering van het parlement uit in een emotionele bui, toen de NDP-fractieleider de opmerking maakte dat de regering geen prioriteit geeft aan het oplossen van de drinkwaterproblematiek.

Parmessar verduidelijkt dat hij zijn opmerking maakte nadat de vicepresident zei, dat de USD 7 miljoen die de regering heeft goedgekeurd ten behoeve van de SWM (Surinaamsche Waterleiding Maatschappij) voor de uitvoering van een crashprogramma nog niet zijn vrij gemaakt. 

Wat is de prioriteit van de regering dan als dat nog steeds niet is gebeurd, terwijl het drinkwaterprobleem in vele delen van de stad, de districten en het binnenland acuut om een oplossing schreeuwt, vroeg Parmessar zich af. 

Er worden wel financiële middelen vrijgemaakt voor de bouw van dure gebouwen en buitenlandse reizen die nu niet dringend zijn. De vicepresident voelde zich kennelijk in zijn kruis getrapt toen hij met deze naakte waarheid werd geconfronteerd. De reactie van de vicepresident is teleurstellend, evenzo zijn ferme uithaal naar de NDP.

Waar het bij de NDP-fractieleider om te doen is, is dat men als regering het niet kan maken om niet handelend op te treden om een oplossing te brengen in de acute drinkwaterproblematiek. Het drinkwaterprobleem is in de afgelopen 2 tot 3 jaar verergerd, omdat niet voldoende waterbronnen zijn aangeboord en vanwege achterstallige investeringen in de waterleiding infrastructuur. En dan krijg je dit probleem uiteraard, en hoe langer er gewacht wordt, des te langer het probleem zal voortduren en des te minder er water uit de bronnen komt, aldus Parmessar. 

SS

error: Kopiëren mag niet!