Satish Chandai wint overtuigend het C’80 Srefidensi Blitz 2023

Damvereniging Combinatie’80 hield haar Invitatie Srefidensi Blitz-toernooi, dat volledig werd gesponsord door Ritesh Apartments. Aan dit toernooi namen 30 spelers van verschillende verenigingen in Suriname deel, waaronder ex-landskampioenen zowel jeugd als senioren, en finalisten van SDK. Het toernooi vond plaats op de locatie van Ritesh Apartments te Menckendam, Paramaribo. 

Na 9 ronden Zwitsers en een speeltempo van 5 minuten + 3 sec kwam Satish Chandai ongeslagen als winnaar uit de bus met 16 punten, waarbij hij 7 partijen won en 2 remises speelde. Rohit Sewdajal werd de semikampioen met 13 punten. 

Federatiemeester (MF) Derryl Bohr werd de demikampioen met 13 punten, maar met minder weerstandspunten. Federatiemeester (MF) Jerry Sadiek werd 4e met 12 punten, en Montazali Nazir werd 5e met 11 punten. 

Verrassend genoeg eindigde Loedoer Nawien met 11 punten als 6e in het toernooi. Terwijl broertje Sagar Loedoer de beste jeugdspeler werd in het toernooi, werd Ishika Ragho de beste dame.

De top 5 van het toernooi ontving prachtige trofeeën, en er werd een prijzenpot van SRD 4.000 beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor, die onder de top 7 werd verdeeld. Bovendien ontvingen de beste jeugdspeler en beste dame een geldbedrag. De avond werd afgesloten met snacks en drankjes voor alle deelnemers. Een enorme dank en waardering gaan uit naar Ritesh Gopalrai voor zijn steun aan de Surinaamse Damsport. Maar ook de jonge arbiters Ardjen Bhagwandas en Wishal Rattansing. Het toernooi werd in 3 uur afgerond.

error: Kopiëren mag niet!