Leerkracht: “Een business starten naast je vaste job is een uitdaging”

“Een business starten is een uitdaging. Je moet daarnaast ook de moed hebben om alle obstakels tegen te gaan, maar als het goed gaat kan er ook erover gesproken worden”, zegt Angel, die leerkracht is en klein onderneemster. “Ik besloot mijn eigen ding te doen naast mijn vaste baan, omdat ik helemaal niet uitkwam en ik ben blij dat ik die investering heb gedaan. In het begin was het een uitdaging, ik had bijna geen klanten. Maar aan het eind heb ik gemerkt dat business leven is. Er gaat niet altijd sprake van een vlotte aanloop zijn.

Angel is dus leerkracht, geeft ook bijlessen aan kinderen en bakt koek, cake en kookt enkele gerechten. “Ik heb dagelijks klanten, dus mijn schema is druk. Men geeft vaak aan of iets niet goed gaatm maar laat ook ook weten wanneer business booming gaat of er sprake is van uitbreiding en succes”, zegt Angel.  

Een andere onderneemster die zich bezighoudt met het opmaken, aanbrengen van nagels en het stijlen van haar, geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij rond deze periode november en december heel blij is met haar aanloop.

“Ik ben heel blij, want het hele jaar door heb ik niet zo’n drukte gehad. November en december zijn de maanden vol feest, dus ja mensen willen er zeker goed uit zien. Maar door het jaar heen ga je ook naar feestjes of andere gelegenheden, maar je hebt mensen die zichzelf kunnen helpen. Ja voor een professionele behandeling heb je nog klanten, maar over het algemeen doet een ieder zijn of haar eigen ding. Niet alleen vrouwen maar ook heren zijn gaan experimenteren. Mijn overbuurjongen brengt zelfs ook nagels aan voor klanten. Als ondernemer wil je weten wie je concurrent is in jouw omgeving. Ik ging ervan uit dat het de zus was van de jongen, maar uiteindelijk bleek het het broertje te zijn, maar hij doet zijn werk heel goed. Ondanks dat wat klanten nu naar hem gaan, neem ik hem dat niet kwalijk. Kijk ik gun een ieder en mensen gaan waar zij zich comfortabel voelen en kijken waar zij goedkoop uitkomen. Samen proberen wij het te laten werken, als ik iets niet kan, stuur ik ze naar hem en omgekeerd hij naar mij. Wij proberen op zo’n manier samen te verdienen en dat is de sleutel. De ander neer halen voor jouw succes is geen kunst, samenwerken levert echter heel veel op. 

TM

error: Kopiëren mag niet!