Verdachten van berovingen in district Brokopondo aangehouden

Tijdens een verhoogde surveillance- en controlewerkzaamheden door leden van het Regio Bijstandsteam (RBT) Midden te Brownsweg,  werd dinsdag 7 november een bestuurder van een witte Toyota Vitz het stopteken gegeven die in de richting van Atjoni reed.

De bestuurder bracht hierop het voertuig tot stilstand. De bestuurder opende het portier en vluchtte in het aangrenzende bosschage, terwijl nog twee andere mannen in het voertuig zaten.

Tijdens controle in het voertuig werden een vuistvuurwapen van het merk Glock met bijbehorende munitie en een zwarte bivakmuts gevonden.

De twee mannen werden naar het politiebureau Brownsweg overgebracht en de aangetroffen spullen werden in beslag genomen.

De verdachten werden verhoord met betrekking tot de in beslag genomen spullen en zij konden er geen herkomst voor verklaren. Op een van de mannen werd ook een mobiele telefoon aangetroffen die gelinkt kon worden aan een beroving gepleegd op 23 augustus.

De verdachten werden voor overtreding van de Vuurwapenwet en diefstal met geweldpleging aangehouden en aan een Hulpofficier van Justitie voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de mannen in verzekering gesteld.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche Midden Suriname voor verder onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!