Gezamenlijke vakbonden dienen petitie in bij Assemblee

De gezamenlijke vakbonden hebben donderdag 9 november een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee. In de petitie eisen de vakbonden onder andere de stopzetting en terugdraaiing van de aangepaste BTW-wet met betrekking tot brandstof en nutsvoorzieningen. Ook eisen ze dat de belastingschijven op een aanvaardbaar niveau worden vastgesteld.

De petitie werd in ontvangst genomen door parlementsvoorzitter Marinus Bee. Bee verzekerde de mensen ervan dat de petitie in behandeling genomen zal worden en dat er spoedig een reactie zal komen. “Geen enkele wet schrijven wij in stenen op. We maken wetten voor de samenleving en als delen van de samenleving problemen daarmee hebben, dan moeten we samen ernaar kijken”, sprak Bee.

De vakbonden hebben besloten de regering ruimte te geven om te reageren hierop. Maandag zullen de vakbonden samen met hun leden weer bij elkaar komen. 

De opkomst was donderdag goed te noemen, gezien er honderden mensen op de been waren gebracht. Ondanks dat er vooraf besloten was, dat maar tien mensen het gebouw zouden betreden om de petitie in te dienen, wist de grote menigte het Assemblee-gebouw toch te bereiken.

SK

error: Kopiëren mag niet!