Antisemitisme stijgt in Europa

DOOR DUNCAN MIL
November 8, 2023 – In de nasleep van de ergste terreuraanval in de geschiedenis van Israël heeft zijn militaire operatie om Hamas uit te roeien een golf van protesten in heel Europa ontketend.

Door de heropleving van antisemitische incidenten zijn er molotovcocktails naar een synagoge in Duitsland gegooid, zijn er Davidsterren op woongebouwen in Frankrijk gespoten, is een joodse begraafplaats in Oostenrijk geschonden, zijn er in Spanje joodse synagogen aangevallen en hebben demonstranten haatslogans gezongen die oproepen tot de vernietiging van Israël. in Nederland.

Op zondag (5 november) meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, dat het “aantal antisemitische incidenten geëxplodeerd is” – 1.040 antisemitische incidenten in het land sinds Hamas in Israël 1.400 mensen doodde en op 7 oktober nog eens ongeveer 220 mensen ontvoerde.

Der Spiegel meldt dat Duitsers in Berlijn op Joden spugen en hakenkruizen op hun huizen bekladden.

“Berlijn is uitgerekend de stad van waaruit Adolf Hitler regeerde over nazi-Duitsland”, aldus het tijdschrift.

De Britse premier Rishi Sunak heeft de financiering met £3 miljoen ($3,7 miljoen, €3,5 miljoen) verhoogd om lokale Joodse instellingen te beschermen.

“Op momenten als deze, wanneer het Joodse volk wordt aangevallen in hun thuisland, kunnen Joodse mensen zich overal minder veilig voelen”, zei Sunak.

error: Kopiëren mag niet!