Kindertehuizen en de moeilijke economische situatie

In gesprek met diverse personen geven ze aan dat ze zich kunnen voorstellen hoe moeilijk het gaat bij kindertehuizen. De groepen kinderen die worden ondergebracht zijn vaak groot. 

Kindertehuizen niet meer weg te denken

Binnen geheel Suriname zijn de diverse kindertehuizen niet meer weg te denken. Kinderen uit diverse situaties worden op de een of andere manier geplaatst in de instellingen vanwege hun kwetsbare posities.

In Suriname bevindt een groot deel van de kindertehuizen zich nog in de boezem van de overheid. Ze doen het vaak met het geringe dat ze ontvangen aan steun van de overheid en verder nog met donaties van diverse donateurs in binnen- en buitenland. De regering heeft ondanks alle prijsverhogingen, niet gedacht aan een speciaal programma voor deze doelgroep. De kindertehuizen maken ook gebruik van de nutsvoorzieningen, brandstof en andere producten waarop de btw nu verhoogd is.

De verhoging van bijna alle prijzen treft alle lagen in de samenleving, zo ook deze kwetsbare doelgroep. In gesprek met een paar beheerders van kindertehuizen geven ze daadwerkelijk aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen, dat het ook voor hen een zware tijd is. Het is volgens hen al onmogelijk voor de kleine man om uit te komen met hetgeen dat de overheid te bieden heeft. Voor de beheerders is het hopen en geloven  dat er een donatie komt om vooral de kinderen tegemoet te komen.

Groep jongeren wil gaan helpen

Een groep jongeren vanuit het district Nickerie heeft zich gebundeld en wil speciaal voor de kindertehuizen in hun district binnenkort een inzamelingsactie gaan houden, gezien de economische situatie. Voor de groep jongeren is het eind van het jaar een belangrijk moment waarop ze graag zien dat de kindertehuizen voorzien zijn van genoeg voeding en drank. Er volgen binnenkort meerdere berichten over de gang van zaken met betrekking tot de inzamelingsacties.

error: Kopiëren mag niet!