“Kinderen zijn het licht! Kinderen leiden ons”

Met deze bovenstaande gedachte organiseert in Den Haag de Algemene Hindoe Basisschool van de VAHON regelmatig een Divalioptocht tijdens de Divaliviering.
Tijdens de Coronaperiode is het overgeslagen en al zijn de weersomstandigheden soms niet zo best, de enthousiaste stoet van leerlingen, leerkrachten, ouders en gasten met een leerling als Godin Lakshmi opgemaakt, loopt zeker de uitgestippelde route met een tussenstop op het Hobbemaplein. Hier wordt het monument van de Hindostaanse Immigratie en het standbeeld van Karamchand Gandhi plechtig verlicht met een diya. Immers, zij staan voor cultuur behoudt en ook van de historie, normen en waarden van de Hindoestaanse gemeenschap die dit jaarlijkse lichtjesfeest vieren.

Aangezien de school centraal gelegen is en de Divalioptocht reeds jaren op een grote aanhang mag rekenen is het de wens dat deze optocht tot de status van een nationaal karakter mag groeien.

Kinderen zijn de toekomst en cultuur is de drager van de maatschappij. Daarom wordt er dit jaar extra gebeden door de leerlingen voor vrede. Vooral voor alle kinderen in het Midden-Oosten.

Dit jaar, op vrijdag 10 november, zal de optocht geleid worden door de jongere versies van Mata Lakshmi (Godin van het Licht ) en Mata Saraswati (Godin van Kennis, Kunst en Cultuur)
Na de optocht is er een podium programma door en voor de leerlingen, ouders en gasten waarbij zang, dans en drama de boventoon zullen voeren.

Alle gasten krijgen een vegetarische maaltijd aangeboden. Het geheel is gratis.
Laten we meer licht doen schijnen voor meer kennis van onze kinderen en cultuurbehoud.
Laten we Den Haag niet alleen laten bruisen, maar ook verlichten! 🪔🪔🪔

error: Kopiëren mag niet!