Award Ceremony “VOJ Student Excellence Award 2023” 

De 19e editie van de VOJ Student Excellence Award, georganiseerd door de Rotary Club of Paramaribo, was een inspirerend evenement dat het talent en de toewijding van Surinaamse studenten in het voortgezet onderwijs vierde. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs werden 14 uitstekende studenten geselecteerd uit het VOJ-niveau, die intensieve trainingen ondergingen in het weekend van 28 en 29 oktober. Deze training omvatte de ontwikkeling van essentiële vaardigheden zoals: presentatie, communicatie en bewustwording van mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling sessies. 

Voor de MULO-scholen behaalde Lindsay Lo-Fo-Sang van de Shri Vishnu School de 1e plaats, gevolgd door Malaika Imamdi van VOJ Kwatta op de 2e plaats en Novijah Martodikromo van Johannes Vrolijk op de 3e plaats. Bij de LBO scholen veroverde Ashmita Dihalu van LBO H.J de Vries de 1e plaats, gevolgd door Pretti Doodnath van LBO Ramjanee de 2e plaats en Donnegy Lugard van STS-Nickerie de 3e plaats.

De finale werd gehouden op 1 november in het historische Waaggebouw, geleid door de president van de Rotary Club of Paramaribo, Mirdita Elstak. Hoofd Bureau Voortgezet Onderwijs Junioren Niveau, Inez Hendrie-Leisberg, vertegenwoordigde het ministerie van Onderwijs en sprak het publiek toe, bestaande uit studenten, familieleden, Rotarians en gasten.

Tijdens de finale presenteerden 10 finalisten zichzelf in een vijf minuten durende presentatie, waarin ze reflecteerden op hun motivatie gedurende het schooljaar, hun bijdrage aan buitenschoolse activiteiten en hun levensdoelen. Een jury, samengesteld uit leden van de Rotary, beoordeelde de deelnemers op hun drive om uit te blinken, ambassadeurschap en betrokkenheid bij buitenschoolse activiteiten.

De eerste plaats winnaars van de LBO- en MULO-scholen hebben niet alleen individuele glorie behaald, maar ook hun respectievelijke scholen verrijkt met een prachtige “All-in-One Laser printer”. De prijs pakketten omvatten schooltassen, shopping bags, etuis en waardebonnen, waarbij de eerste plaats werd toegekend met SRD 2.000, de tweede plaats met SRD 1/500 en de derde plaats met SRD 1.000. Daarnaast ontvingen alle deelnemers niet alleen een goed gevulde schooltas, maar ook een laptop als stimulans voor hun educatieve ontwikkeling, mede dankzij de sponsoren. 

SD

error: Kopiëren mag niet!