ABOP-parlementariër Sampie: “Waarmee is president bezig?”

Terwijl president Chan Santokhi met veel fanfare het staatsbesluit voor grondconversie promoot in de samenleving, is ABOP-parlementariër Edgar Sampie er niet over te spreken dat de Nationale Assemblee is overgeslagen.

In ’s lands vergaderzaal vroeg de parlementariër zich dinsdag af waarmee de president bezig is. Hij gaf aan tegen conversie te zijn. “Ik wil weten waarom de president voorbij is gegaan aan de Nationale Assemblee en het negatief advies van de Staatsraad, beide grondwettelijke organen.” Dit terwijl de wet op grondconversie behandeld werd in de Assemblee, zei Sampie.

Hij vroeg aan Assembleevoorzitter Marinus Bee, dat de president zijn handelingen komt verantwoorden in de Nationale Assemblee.

De parlementariër, die bekendstaat vanwege zijn steun aan minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer, laat zich vaker uit over de perikelen rond grondbeleid. Sampie kwam eerder zelf in opspraak nadat hij grond kreeg op het beruchte maar gewilde Sabaku-project.

In de slepende kwestie van gronduitgifte te Paramaribo-Noord werden vele namen aangehaald. Dagblad Suriname heeft ook informatie waaruit blijkt dat naaste familieleden van Mahinder Jogi(VHP) grond hebben gekregen. Samen met Obed Kanapé (ABOP-fractieleider) kreeg Sampie in rap tempo terreinen toegewezen.

Eerder gaf hij al aan: “Laten we kijken naar de opties. Maar, dat het ministerie naar de VHP gaat is geen optie. Er worden belangen gediend van grondbezitters. De ABOP staat voor kansen voor kansarmen. De minister van nu denkt aan het arme volk. De kinderziektes moeten opgelost worden natuurlijk”, aldus Sampie. 

error: Kopiëren mag niet!