SLM verlengt lease Airbus A340 en zoekt naar zuinigere A330

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft de lease overeenkomst voor haar enige grote toestel verlengd. Het gaat om het zogenaamde widebody-vliegtuig dat het bedrijf eerder dit jaar binnenhaalde.

De Airbus A340-300 is bijna 15 jaar oud en is op 13 maart vanuit Jordanie naar Suriname gehaald. Het vliegtuig is geleased van V2 Aviation en kreeg de Surinaamse registratie PZ-TCW. De SLM zet het toestel in op haar enige transatlantische dienst naar Amsterdam-Schiphol. Het vliegtuig is geconfigureerd voor maximaal 32 passagiers in business class en 225 in economy.

De A340 werd oorspronkelik voor slechts acht maanden geleased. Maar nu is de lease verlengd volgens de gerenommeerde website CH-Aviation.

De website meldt ook, dat de SLM op zoek is naar een veel zuinigere Airbus A330. Dat toestel heeft twee motoren in plaats van vier en verbrandt veel minder brandstof. Eerder dit jaar werd er ook een tweede Boeing 737-800, met Surinaamse registratie PZ-TCX binnengehaald. Dit in het kader van het verder herstel en het hebben van vliegtuigen in eigen beheer gaf de SLM aan. Er is een leaseovereenkomst voor de tweede Boeing getekend met een van werelds grootste vliegtuig leasebedrijven, AerCap. 

President Chan Santokhi gaf aan dat velen de hoop voor onze ‘national carrier’ reeds opgegeven hadden. “Dit heb ik nooit gedaan en de resultaten zijn niet uitgebleven. Samen met een interim-managementteam is de SLM er langzamerhand weer bovenop gekomen. De regering doet er alles aan om de SLM verder naar grotere hoogten te tillen. Laten wij ons nationaal product ondersteunen”, aldus de president.

error: Kopiëren mag niet!