Particuliere huisartsen normaliseren dienstverlening aan SZF

Particuliere huisartsen hebben de dienstverlening aan het Staatsziekenfonds (SZF) genormaliseerd. Afgelopen vrijdag hebben ze van de staatszorgverzekeraar hun vergoedingen over de afgelopen maand op hun bankrekening gestort gekregen. Indien tot vrijdag middernacht dat niet het geval zou zijn geweest, zouden ze hun actie verscherpen.

De actie van de particuliere huisartsen hield in dat zij slechts spoedgevallen behandelden. De actie die vrijdagmorgen was ingegaan, was gelukkig slechts van korte duur, omdat in de loop van de dag hun gelden werden gestort.

Met de actie om alleen spoedgevallen te behandelen, zeggen de huisartsen het SZF een duidelijk signaal te hebben gegeven. dat zij het niet langer zullen accepteren dat hun maandelijkse vergoedingen voor verleende diensten laat worden uitbetaald. Volgens overeenkomst dienen ze in de laatste week van de maand te worden uitbetaald, maar sedert begin dit jaar gebeurt dat structureel pas in de eerste week van de daaropvolgende maand. Hierdoor raken ze in de knoop met hun maandelijkse financiële verplichtingen aan derden.

Op een ledenvergadering vorige week donderdag werd besloten dat voortaan bij late uitbetaling de artsen “automatisch” in actie gaan. Er hoeft daartoe geen ledenvergadering te worden belegd.

SS

error: Kopiëren mag niet!