Fluminense verslaat Boca in verlenging en wint eerste Copa Libertadores-titel

Fluminense heeft de Argentijnse ploeg Boca Juniors verslagen met 2-1 in de verlenging en heeft daarmee voor het eerst de Copa Libertadores gewonnen. John Kennedy scoorde het winnende doelpunt in de 99e minuut. De Braziliaanse aanvaller German Cano opende de score voor Fluminense in de 36e minuut, maar Luis Advincula maakte gelijk voor Boca Juniors met een afstandsschot. Kennedy stelde de overwinning veilig in de verlenging, maar werd kort daarna van het veld gestuurd vanwege overmatig juichen. Voor het einde van de eerste helft van de extra tijd brak er een vechtpartij uit tussen de spelers, waarbij Boca’s Frank Fabra Fluminense-aanvoerder Nino sloeg en van het veld werd gestuurd. Fluminense-coach Fernando Diniz reikte uiteindelijk de trofee uit en Boca Juniors heeft nu de laatste drie finales van de Copa Libertadores verloren.