Verhitte gemoederen bij werkneerlegging personeel SBB

Tijdens de werkneerlegging van het personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) gisteren, donderdag, waren de gemoederen behoorlijk verhit. Het bestuur van SBB was op dat moment voor een onderhoud met het bestuur van de vakbond en directie. 

De inzet van de vakbond was dat het stichtingsbestuur van SBB de directie mandaat verleent om cao-besprekingen te voeren. De vakbond en de directie zijn enige tijd bezig met cao-besprekingen, doch die vlotten maar niet, omdat het stichtingsbestuur vond dat de SBB-directie daartoe geen mandaat heeft gekregen. De vakbond heeft sinds maandag daarom het werk neergelegd. 

Gisteren tijdens het bezoek van het SBB stichtingsbestuur hebben de SBB-medewerkers de poorten dichtgehouden en zodoende verhinderd dat de leden van het bestuur konden vertrekken.  Ze zouden die pas weer openen indien het stichtingsbestuur de SBB-directie schriftelijk mandaat verleent om de cao-onderhandelingen met de bond te voeren.

Nadat bondsvoorzitter Dino Souprayen een schrijven van het stichtingsbestuur voorlas met daarin het mandaat aan de SBB-directie, gingen de poorten weer open. De bondsvoorzitter spreekt de verwachting uit dat de cao-besprekingen binnen een week of twee kunnen worden afgerond. 

SS

error: Kopiëren mag niet!