OW: Drie aannemers melden zich voor bouw brug over Corantijnrivier

Voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier hebben de drie aannemers Ballast Nedam, China Road and Bridge Corporation en China Railway Construction Caribbean zich gemeld, zo bericht het ministerie van Openbare Werken, OW. 

Momenteel zijn de technische commissies van Guyana en Suriname bezig met de technische en financiële evaluatie van hun voorstellen. 

Het Guyanese Demerara Waves Online had overigens al op 14 oktober bericht dat Ballast Nedam en China Road and Bridges biedingen hebben  ingediend bij de Guyana National Procurement and Tender Administration Board (NPTAB) om de brug over de Corantijnrivier te mogen bouwen, zo schreef Dagblad Suriname. Ballast Nedam heeft de meeste grote rivierbruggen in Suriname gebouwd.

Demerara Waves Online News berichtte ook te hebben vernomen, dat de volgende stap het evalueren van de biedingen is voordat Guyana en Suriname beslissen welk bedrijf de brug over de Corantijnrivier van Moleson Creek in Guyana naar South Drain in Suriname via Long Island mag gaan bouwen.

Het volgende traject zal zijn dat de regeringscommissies van Guyana en Suriname bij elkaar komen om het finaal voorstel van Suriname goed te keuren, zodat de bouwwerkzaamheden kunnen starten. Verder wordt er ook uitgekeken naar andere financieringsmechanismen, aldus OW.

De bouw van de brug tussen Suriname en Guyana is een veelbelovend project dat niet alleen de fysieke infrastructuur zal transformeren, maar ook de economische vooruitzichten voor de hele regio zal verbeteren. Als symbool van samenwerking en vooruitgang zal deze brug ongetwijfeld een nieuw tijdperk inluiden voor Suriname, Guyana en hun buurlanden, aldus het ministerie van OW.

error: Kopiëren mag niet!