Werkneerlegging bij SBB

Het personeel bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft vandaag, maandag 30 oktober, het werk neergelegd. Daartoe werd die dag op een algemene ledenvergadering van de vakbond besloten.

De reden om tot de vakbondsactie over te gaan is het te lang uitblijven van de ondertekening van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Met de directie van SBB, onder leiding van Stanley Betterson, hebben bond en directie na onderhandelingen een akkoord bereikt. De ondertekening ervan bleef echter uit, omdat het stichtingsbestuur bij SBB zich niet geheel kan vinden in bepaalde punten van de cao. De SBB-directie heeft volgens het stichtingsbestuur geen mandaat voor de cao-besprekingen.

Vorige week was er een onderhoud tussen het stichtingsbestuur en de vakbond. Het stichtingsbestuur vroeg wat meer tijd om naar de cao te kijken. Vakbondsvoorzitter Dino Souprayen zegt, dat hoewel het stichtingsbestuur niet de gesprekspartner is van de bond, toch besloten werd in te gaan op de uitnodiging voor het onderhoud. Het stichtingsbestuur werd duidelijk gemaakt dat met de directie na lang onderhandelen een akkoord is bereikt, en dat de bond verwacht dat die getekend wordt.

Tot vorige week vrijdag is daartoe de ruimte gegeven. Toen dat niet is gebeurd, is vandaag besloten over te gaan tot een complete werkneerlegging. De werkneerlegging zal volgens de vakbond net zo lang duren totdat de cao wordt getekend.

De werkneerlegging betekent onder meer dat controle- en toezichtwerkzaamheden bij houtkap- en houttransport door boswachters en controleurs niet plaatsvinden. Ook de betaling van hout retributies door houtexploitanten en andere zaken die met export te maken hebben, kunnen vanwege de werkneerlegging bij SBB niet plaatsvinden.

SS

error: Kopiëren mag niet!