Succes voor Suriname op FIDA Festival in Belém do Pará, Brazilië, van Clara Pinto 

Balletschool Marlène (BSM) heeft van 18 tot en met 22 oktober deelgenomen aan de viering van 30 jaar FIDA (Festival International Danza Amazonia), georganiseerd door de danspedagoge Clara Pinto. De groep is net terug van een intensieve week met klassiek ballet en contemporaine dans. Tien danseressen, van 7 tot en met 18 jaar, hebben Suriname op dit fantastische jaarlijkse festival gepresenteerd. 

Naast deelnemen aan competities en workshops hebben de gevorderden elk ook hun choreografie in Teatro Da Paz kunnen presenteren: een onvergetelijke ervaring voor de Surinaamse dansers.BSM heeft de 2e prijs behaald in de categorie Duo Contemporaine Dans, leeftijdsklasse 16 tot 18 jaar, voor de choreografie “The Untold” uitgevoerd door Sierra Gummels en Demi Verkuijl. Dit uit ruim 80 tot 120 choreografieën die daar elke dag werden gepresenteerd door dansers uit verschillende steden in Brazilië. 

De danseressen hebben ook deelgenomen aan de 4-daagse workshops Klassiek, Jazz en Musical. Aan de workshops hebben meer dan 50 klassieke-, 70 jazz- en 90 musicalstudenten deelgenomen. De afsluiting van de workshops was zondagavond een groot spektakel, met drie vreugdevolle choreografieën gepresenteerd door telkens de hele groep studenten, in elke stijl. 

Klassiek ballet werd gedanst in een romantische tutu met kroon en jazz en musical dance waren in zwart. De danseressen van BSM waren heel blij dat ze mochten optreden voor het grote publiek in het beroemde Teatro Da Paz. De toeschouwers uit Suriname waren erg trots om deze jonge Surinaamse dansers op het podium te kunnen bewonderen. 

Het Festival werd afgesloten door de speciale gasten uit Theatro Municipal Rio de Janeiro met het grand pas de deux uit Don Quixote (choreografie Marius Petipa) uitgevoerd door de dansers Ciciro Gomez en Manuela Roçado. Twee gastdansers van Theatro Argentino De La Plata, Buenos Aires, Emauel Gomez en Romina Panelo dansten het Coda uit Don Quixote onder grote bijval van het enthousiaste publiek. 

Ballentschool Marlène is verrijkt teruggekomen met een trofee van het FIDA Festival en de twee winnende dansers met hun medailles. Alle dansers zijn zeer voldaan dat hun hartewens in vervulling is gegaan – wanneer krijg je immers een kans om in zo’n prachtig theater als Da Paz te kunnen optreden? Balletschool Marlène dankt de ouders en supporters die zijn meegegaan en een ieder die bijgedragen heeft tot dit succes.

error: Kopiëren mag niet!