Gouden huwelijksjubileum voor het echtpaar Asmanom-Singotiko

Onlangs mocht het echtpaar Asmanom-Singotiko haar gouden bruiloft vieren te midden van hun kinderen, vrienden en familieleden. De heer Paimin Asmanom is geboren in Commewijne op 19 maart 1952. Op 17-jarige leeftijd gaf hij zijn diensten aan de Suikerfabriek van Mariënburg, als telefonist. Van 1971 tot 1986 was hij werkzaam bij het Nationaal Leger. Tot zijn pensionering heeft hij zijn krachten gegeven als controleur bewaker bij het ministerie van Openbare Werken. Na zijn werk was er ook wel tijd voor zijn hobby’s voetballen en volleyballen.

Mevrouw Samoa Agnolella Singotiko zag het levenslicht op 27 februari 1955 ook in het district Commewijne. In het huwelijk is zij tot op heden de motor van het gezin. Naast haar dagelijkse taken is zij ook modiste. Haar passie is het vervaardigen van kledingstukken. 

Het echtpaar is op 27 oktober 1973 in het huwelijk getreden in het district Suriname. Het gezin bestaat uit 5 dochters en 1 zoon. Verder zijn er 8 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Enkele hoogtepunten van het echtpaar zijn geweest de verschillende buitenlandse reizen. Zo ook het kopen van hun eigen perceel dat zij hebben kunnen verdelen onder de kinderen. De huidige activiteit van mevrouw Singotiko is het telen van bloemen. Ook maakt zij diverse snacks op bestelling. Meneer Asmanom doet aan thuiszorg. Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het Christendom en is lid van de Elizabeth kerk te Jakin Project. 

Bij zo’n heuglijk feit als het gouden huwelijk ontvangt het echtpaar bezoek van regeringsvertegenwoordigers. Districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman werd vertegenwoordigd door de districtssecretaris, Bestuursopzichter en de Assistent Bestuursopzichter, de Ressortleider, en de Onder Bestuursopzichter, die de felicitaties overbrachten aan het echtpaar. Het echtpaar ontving een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto namens de president en de First Lady. De middelen die gepaard gaan bij een dergelijke mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!