Commissie voor Internationale Migratie moet Nationaal Migratie Beleidsplan opstellen

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft vrijdag 27 oktober de Interministeriële Commissie voor Internationale Migratie geïnstalleerd. Deze commissie is aangesteld voor een periode van twee jaar en heeft als voornaamste taak, samenwerken met internationale- en nationale partners voor migratie bij het opstellen en monitoren van het Nationaal Migratie Beleidsplan voor Suriname. 

Daarnaast heeft de commissie diverse verantwoordelijkheden, waaronder het formuleren van concrete adviezen en strategische prioriteiten met betrekking diverse zaken die verband houden met migratie.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van BIBIS, Binnenlandse Zaken, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Justitie en Politie, Defensie, Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

De commissie zal worden ondersteund door vier werkgroepen, bestaande uit vertegenwoordigers van ministeries en overheidsinstanties, die op operationeel niveau actief zijn. Deze werkgroepen zullen specifieke migratie gerelateerde vraagstukken onderzoeken en de bevindingen doorgeven aan de Interministeriële Commissie.

In samenwerking met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft de commissie al consultatiesessies gehouden om een raamwerk met urgente actiepunten voor het immigratiebeleid op te stellen.

error: Kopiëren mag niet!