Loopbrug en logeergebouw in Gujaba in gebruik genomen

In het dorp Gujaba aan de Boven-Surinamerivier in het district Sipaliwini zijn zaterdag 28 oktober  een loopbrug en een logeergebouw. in gebruik genomen onder toeziend oog van onder andere  vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Nurmohamed vertegenwoordigde president Chandrikapersad Santokhi.

Met het bouwen van de loopbrug is voorzien in een grote behoefte van het dorp. De brug loopt over de Tinakreek, waar de dorpskinderen doorheen moesten waden om hun school aan de andere kant van het dorp te bereiken. Een foto van deze situatie zorgde vorig jaar voor veel ophef op social media. 

De Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) werd aangewezen om het project uit te voeren en hiervoor de nodige middelen te creëren. De 80 meter lange loopbrug werd door de ministers Emanuel en Nurmohamed officieel in gebruik genomen, terwijl het logeergebouw door vicepresident Brunswijk werd geopend en overgedragen aan districtscommissaris Frits Dinge van het bestuursressort Boven-Suriname. 

De faciliteiten moeten de verdere ontwikkeling van Gujaba en het overige gebied ten goede komen. Gujaba is qua inwoners een van de grootste dorpen in Boven-Suriname. Het logeergebouw is optimaal ingericht, telt ruim 10 kamers met elk bad en toilet en beschikt ook over een vergaderzaal.

error: Kopiëren mag niet!