Twee getuigen gehoord in zware mishandelingszaak

In het district Saramacca nabij een Suribetshop werd 19 maart dit jaar openlijke geweldpleging gepleegd door 3 mannen. De verdachten Zameer, Singh en Hanif hebben hierbij Eric Saran ernstig mishandeld, waardoor deze zwaar lichamelijk letsel opgeliep. Het slachtoffer werd na de mishandeling ook nog aangereden door een voertuig en werd 5 meter meegesleurd waarna hij overleed. 

De eerste getuige gaf een zeer levendige beschouwing van het gebeuren op die avond. Hij wees Zameer aan als degene die met een balk 7 slagen heeft toegebracht aan het hoofd van het slachtoffer.  Hij miste 4 keren, maar trof het slachtoffer wel 3 keren aan het hoofd. Ook gaf deze getuige aan, dat de lippen van het slachtoffer kapotgeslagen waren en een deel daarvan op de arm van het slachtoffer geplakt was. “Het was helemaal tomaat geworden”, zei de getuige.

Het slachtoffer heeft hierna een palmboom uit een pot getrokken en ging zijn belagers achterna. Hij kwam op straat te vallen en waarop een auto over hem heen reed.

Een 2e getuige gaf aan dat de mannen onderling ruzie kregen. Hij had geprobeerd om zaken te sussen, maar werd zelf geslagen door de verdachten. Daarna zag hij dat de mannen het slachtoffer hebben aangevallen. Het slachtoffer werd getrapt en geschopt. Ook hij heeft gezien dat het slachtoffer met een balk werd geslagen.

Hierna werden camerabeelden van de Suribetshop getoond en bleek dat er voorafgaand geen ruzie was tussen het slachtoffer en de verdachten en zaten ze zelfs samen bier te drinken aan één tafel. Plots liepen zaken echter uit de hand met dit noodlottig gevolg.

Advocaat Irvin Kanhai, die de verdachten bijstaat, haalde aan dat het slachtoffer fracturen aan de nekwervels heeft opgelopen, hetgeen niet rijmt als hij op zijn rug lag toen hij met de balk werd geslagen. 

Rechter Lydia Ravenberg stelde de verdere behandeling uit naar 1 december. Op die dag zal het Openbaar Minister met een strafvoorstel komen.

error: Kopiëren mag niet!