Ramdin niet blij met “onfortuinlijke” uitspraken collega-ministers in kwestie UNESCO

Buitenland-minister Albert Ramdin is niet bepaald gelukkig met de “onfortuinlijke” uitspraken van collega-ministers in de kwestie UNESCO in verband met de bouw van het nieuw DNA-vergadercomplex. Als minister belast met het buitenlands beleid en internationale relaties zegt hij, dat zijn beleid onder meer erop gericht is om het land een positieve imago in de wereld te geven, en dat ervoor gewaakt moet worden dat er uitspraken worden gedaan die verwarring creëren. 

Ramdin werd woensdag voor aanvang van de wekelijks vergadering van de Raad van Ministers geconfronteerd met uitspraken van minister Henry Orie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over de UNESCO in de kwestie van de bouw van het nieuw vergadercomplex van de Nationale Assemblee. Op een vraag over het gevaar dat de historische binnenstad Paramaribo door de UNESCO van de werelderfgoedlijst wordt geschrapt, reageerde de Cultuur0minister ietwat geïrriteerd met: “Dan wat..!”

Minister Orie vindt dat van een mug niet een olifant gemaakt moet worden. Hij is met de UNESCO in dialoog  om zaken te bespreken en in goede banen te krijgen. 

Eerder heeft Openbare Werken (OW)-minister Riad Nurmohamed in dezelfde kwestie over de bezwaren van de UNESCO op het ontwerp en de bouw van het nieuw DNA-vergadercomplex zich ook niet bepaald vleiend uitgelaten richting de UNESCO. “Wie is UNESCO? Het beleid wordt hier bepaald”, zo liet de OW-minister zich uit.

UNESCO doet goed werk

Albert Ramdin zegt dat het niet de bedoeling is om internationale organisaties tegen Suriname te krijgen. Zeker niet de UNESCO, dat goed werk doet in Suriname. Het is dankzij deze organisatie dat er nu een project loopt voor de rehabilitatie van enkele belangrijke historische gebouwen in Paramaribo. De Buitenlandminister zegt dat hij binnenkort in Parijs zal zijn, en dat hij van zijn aanwezigheid daar gebruik zal maken om een gesprek te hebben met de directeur-generaal van de UNESCO. Hij zal trachten zaken te verduidelijken. Ramdin gelooft dat middels dialoog de kwestie in orde komt.

De UNESCO heeft in de communicatie met het ministerie van OWC bezwaren tegen de ontwerp van het te bouwen DNA-vergadercomplex. Er zou onvoldoende of helemaal geen rekening zijn gehouden met geldende “guidelines” die horen bij de werelderfgoedstatus van Paramaribo. Minister Ramdin zegt dat hij binnen de regering in algemeenheid erop zal wijzen dat bij het doen van uitspraken men het grotere plaatje in de wereld moet bezien. Verkeerde uitspraken kunnen negatieve impact hebben op het vertrouwen in Suriname.    

error: Kopiëren mag niet!