Alertheid bij bestellen van producten bij onbekende verkopers 

In een recente video deelt een bezorgde burger haar schokkende ervaring met de aankoop van neppe gezichtsproducten, die ze kocht bij een klein bedrijf dat producten uit het buitenland importeert. De lage prijzen leken aantrekkelijk, dus besloot zij een bestelling te plaatsen ter waarde van ongeveer SRD 1.000.

Helaas kwam zij bij het openen van de producten al gauw tot de ontdekking dat de producten niet origineel waren. De kleur en verpakking van de producten, waren een duidelijke aanwijzing op het verschil tussen nep en origineel. Zij besloot ook de producten te vergelijken bij een bekende beauty supply store in Paramaribo, die wel de originele producten importeert. 

Dankzij het delen van haar verhaal op social media ontstond er een domino-effect, waarbij andere slachtoffers hun ervaringen deelden. Bovendien deelden mensen ook informatie over hoe men onderscheid kan maken tussen een nep- en een origineel product. De gedeelde inzichten bieden waardevolle richtlijnen om consumenten te helpen bij het herkennen van de echtheid van producten. 

Dit betreft duidelijk een vorm van oplichting, waarvoor de politie herhaaldelijk oproept tot alertheid. Dit incident benadrukt de noodzaak om bewustzijn te vergroten over de risico’s van het kopen van producten bij onbekende verkopers. Consumenten worden aangemoedigd om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het controleren van de herkomst van producten en het verifiëren van verkopers. Alleen met waakzaamheid kunnen we collectief deze oplichtingspraktijken tegengaan en de veiligheid van online winkelen waarborgen.

SD

error: Kopiëren mag niet!