Stille loop in Suriname in verband met “Free Palestina” kwestie

Leden van Moskee Hasoere Alam zijn afgelopen maandagavond bij elkaar gekomen om de kwestie “Free Palestina” te bespreken en belangrijke beslissingen te nemen. Nizamali Ozir, een van de woordvoerders van de moskee, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat er gisteren ook een gesprek is gevoerd met de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, waarbij verschillende leden van de Islamitische Vereniging aanwezig waren.

Er is besloten dat er een stille loop gehouden zal worden op vrijdag 3 november. “Ik verwacht dat een ieder die eenheid en vrede wil hebben in de wereld, daar aanwezig zal zijn”, zegt Ozir. Personen van alle religies worden hierbij opgeroepen zich te verzamelen om 15.30 uur bij de hoofdkantoor van Telesur in de binnenstad van Paramaribo. Van daaruit zal gelopen worden naar de Keizerstraat waar de Moskee en Synagoge naast elkaar staan, en daarna naar de Zwartenhovenbrugstraat en terug naar het DNA-gebouw.

Nizamali Ozir geeft aan, dat de hele wereld tegen het geweld is dat plaatsvindt in Palestina. “Wat er daar gebeurt is onmenselijk. Voordat er een wereldoorlog komt, willen we hebben dat de mensen aan tafel gaan zitten en het grondgebied van de Palestijnen verlaten en zich terugtrekken in hun eigen gebied. De mensen die in beide landen gevangen worden gehouden, moeten op vrije voeten worden gelaten. De mensen hebben recht op voeding, medicijnen, stroom, water en vrijheid. Men moet stoppen met het vermoorden van onschuldige burgers, waaronder kinderen”, aldus Ozir.

Tot slot geeft hij aan, dat zij op de dag van de loop, witte duiven willen loslaten als een teken van vrede. 

error: Kopiëren mag niet!