Cultural Consciousness Ballet Edition

Op woensdag 1 november organiseert HB Media in theater Thalia het event Cultural Consciousness Ballet Edition, ter gelegenheid van World Ballet Day. Dit event is toegankelijk voor iedereen vanaf 3 jaar. Cultural Consciousness heeft als doel om het culturele bewustzijn van inwoners en bezoekers van Suriname te vergroten, door het doorbreken van culturele barrières en het stimuleren van begrip en waardering voor verschillende culturen.

Elk evenement in de Cultural Consciousness serie heeft een eigen thema, dat de line-up van de avond bepaalt. Ook wordt per evenement de locatie vastgesteld, waarbij gekozen kan worden tussen de theaterzaal of het terras. Voor de Cultural Consciousness Ballet Edition is gekozen voor de zaal van theater Thalia.

Het event is bewust gepland op World Ballet Day, om meer aandacht te vestigen op ballet als kunstvorm. World Ballet Day is een initiatief van The Australian Ballet, Royal Ballet en San Francisco Ballet, met als doel om bewustzijn te creëren over ballet en de vele voordelen die het biedt. Ballet is een discipline waarbij zorgvuldig georganiseerde bewegingen een verhaal vertellen of een idee uitdrukken. Het verbetert onder andere de spierkracht, cardiovasculaire conditie, balans, mobiliteit, behendigheid, mentale gezondheid, communicatie en artistieke vervulling. Voor kinderen draagt ballet ook bij aan hun ontwikkeling op het gebied van zelfdiscipline, concentratie, cognitie, creativiteit, coördinatie, kracht en flexibiliteit, gezonde gewoonten, vertrouwen en eigenwaarde, sociaal gedrag en uiting van emoties.

Tijdens Cultural Consciousness Ballet Edition is het mogelijk om gedurende 10 uur gezamenlijk te genieten van ballet. Theater Thalia opent haar deuren om 8:30 uur. Het eerste deel van het event, dat om 9:00 uur start, richt zich op ballet buiten Suriname. Op World Ballet Day zullen balletgezelschappen van 6 continenten hun balletactiviteiten online streamen, waarvan een selectie te zien zal zijn op een groot scherm in theater Thalia. Dit omvat 9 gezelschappen uit Azië, Europa en Noord-Amerika, waaronder Hong Kong Ballet, Ballet Indonesia, Wiener Staatsballett / Vienna State Ballet, Dutch National Ballet, Ballet Nacional de Cuba, The National Ballet of Canada, Ballet de Barcelona, Ballet Concierto de Puerto Rico en American Ballet Theatre.

Het tweede deel van het event begint om 18:30 uur en richt zich op ballet binnen Suriname. Lokale balletgezelschappen, waaronder Marlène’s Ballet Company Junior, Balletschool Charlotte Sprangers, DanceWorks en GnCCreative Dance, zullen op het podium hun talenten tonen.

error: Kopiëren mag niet!