38-jarige man opgepakt verdacht van diefstal groot geldbedrag van zijn werkgever

Medewerkers van Recherche Regio Midden (RRM) van het Korps Politie Suriname hebben vrijdag 13 oktober de 38-jarige R.P. aangehouden voor de diefstal van een groot geldbedrag van zijn werkgever. 

R.P. wordt ervan verdacht eerder in oktober uit de auto van zijn werkgever een groot geldbedrag te hebben ontvreemd. De benadeelde heeft hiervan aangifte gedaan. 

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat R.P. een dag voor de diefstal samen met zijn werkgever in zijn voertuig zat, toen hij plotseling dat geld zag in de handschoenkoffer van de auto. In de avonduren, diezelfde dag, had hij samen met een collega de rug van zijn werkgever gemasseerd en nam op een onbewaakt moment de sleutel van het voertuig weg. 

De volgende ochtend ging R.P. naar het voertuig van zijn werkgever en nam het geld uit de handschoen kofferbak weg. Bij het verlaten van het erf werd hij door een neef van de werkgever betrapt en geconfronteerd met het wegnemen van het geld, maar de verdachte kon geen zinnig antwoord geven en vervolgde zijn weg. Later die ochtend merkte de werkgever, dat zijn voertuig niet op slot was, waarop de neef hem vertelde over de verdachte handelingen van R.G..

De verdachte werknemer werd opgespoord en 13 oktober door de RRM aangehouden. Bij de voorgeleiding ontkende hij in eerste instantie het geld te hebben gestolen, maar kwam later op zijn verklaring terug.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.P. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!