Gratis zelfverdedigingstraining aangeboden voor gepeste scholier

Een recente video op social media toonde een schokkend incident waarop te zien is hoe een jonge scholier in Nickerie buiten schooltijd wordt aangevallen en gepest. De beelden gingen viraal en trokken de aandacht van Jurgen Ho, de eigenaar van de Invictus BJJ-CTA Suriname. Ontroerd door de beelden, bood hij de gepeste scholier gratis zelfverdedigingstraining aan via zijn social media kanaal. Jurgen, die zelf ooit werd gepest, begreep het psychologische effect van pesten en wilde zijn hulp aanbieden.

“Ik zag die video en heeft mij teruggebracht naar mijn jeugd, waarbij ik ook gepest werd. Ik zag die jongen met zijn hoofd naar onder, niet oog aan oog kijken naar zijn pester. Ik weet hoe hij zich voelde op dat moment om psychologisch gepest te worden”. “Martial arts heeft mij veel geholpen mijn zelfvertrouwen te verhogen en dacht toen mijn hulp aan te bieden”, aldus Jurgen in een reactie aan Dagblad Suriname.

Na contact te hebben opgenomen met de ouders van de jongen, stemden zij in met het aanbod, hoewel er nog logistieke uitdagingen zijn vanwege de afstand van Nickerie naar Paramaribo. De gepeste jongen, slechts 14 jaar jong, blijft rustig en uit zijn emoties niet, volgens zijn moeder. Jurgen benadrukte, dat pestkoppen soms zelf slachtoffers zijn en thuis geen aandacht en waardering krijgen, wat hen aanzet tot pestgedrag. Zelfvertrouwen en non-verbale communicatie is een manier om pesters af te schrikken. “Ik heb niet gezegd dat ze moeten vechten, maar met zelfvertrouwen, de pester strak in de ogen aankijken en laten blijken dat je niet bang bent, maak je een duidelijke boodschap kenbaar.’

De Invictus BJJ-CTA Suriname, gespecialiseerd in martial arts, biedt trainingen aan, waaronder Braziliaanse jiujitsu (BJJ). Braziliaans jiu-jitsu is ontstaan uit het traditionele Japanse jiu-jitsu en judo en heeft als doel om een kleiner, zwakker persoon in staat te stellen zich te verdedigen tegen een grotere, sterkere aanvaller door gebruik te maken van slimme technieken. Jiu-Jitsu helpt om zelfvertrouwen op te bouwen, effectief te communiceren en assertief te zijn zonder agressief te worden. Dit zijn handige technieken die niet alleen waardevol zijn voor zelfverdediging, maar ook voor het voorkomen van pestgedrag.

SD

error: Kopiëren mag niet!