Burgers komen niet uit met salaris en worden in het nauw gedreven

Burgers klagen de laatste tijd steeds meer dat zij niet uitkomen met hun salaris. Midden van een nieuwe maand, of zelfs begin, hebben sommige helemaal geen geld meer. Dan is het de vraag, hoe verder?

Ouders zitten met hun handen in het haar. Kinderen moeten naar school en hebben dus tenminste brood en stroop nodig. Maar, ook dat kunnen velen zich niet meer permitteren. Op sommige scholen worden de kinderen voorzien van een broodje en drankje, zodat ze nog energie voor de dag hebben en de lessen kunnen volgen. Maar, wanneer de kinderen naar huis gaan, ziet de situatie er niet zo rooskleurig uit.

Vooral alleenstaande ouders hebben te verduren met de huidige situatie. Sommige verdienen maar amper SRD 2.000-3.000 per maand. 

Iedere dag worden er berichten anoniem geplaatst op social media van personen die dringend hulp nodig hebben. Zij geven daarbij aan, dat zij zich schamen om hulp te vragen, maar dat de situatie hen ertoe drijft dat te doen.

Sommige hebben dagen niet gegeten. En besluiten pas op de derde dag of langer pas om hulp te vragen. Door de huidige situatie zijn sommige ouders zelf bereid hun kinderen af te staan aan iemand, die wel goed voor het kind kan zorgen. En anderen denken zelfs aan het plegen van zelfmoord, omdat ze geen uitweg meer zien.

Zelfs senioren burgers gaan gebukt onder de huidige economische situatie. De redactie is door gesprekken met senioren burgers erachter gekomen, dat sommige zelfs dagen niets te eten hebben. Sommige doen het met rijst en zout, omdat ze geen andere optie hebben, dan wachten tot er weer AOV uitbetaald wordt. 

Deze situaties geven aan, er een enorme druk op de samenleving rust. Burgers moeten steeds harder moeten werken, meerdere banen aannemen. En toch komen velen niet uit. Dit, omdat de prijzen in de winkels steeds blijven stijgen. Ook de kosten voor water, stroom en gas gaan steeds de lucht in. Velen bekennen, dat de koopkrachtversterking slechts een ‘gaatje’ dicht maakt, maar net niet voldoende is om alle kosten te kunnen dekken.
SK

error: Kopiëren mag niet!