Delen van Brokopondo kampen met ernstig waterprobleem

In de media werd onlangs bekendgemaakt dat leerkrachten in sommige delen van het binnenland te kampen hebben met een ernstig waterprobleem. De redactie van Dagblad Suriname verneemt, dat niet alleen de leerkrachten te kampen hebben met dit probleem, maar ook de lokale bewoners.

Een bewoner van Brokopondo vertelt in een gesprek met Dagblad Suriname, dat vooral Bronsweg te kampen heeft met dit probleem. Er komt bijna geen water meer uit de kraan. Volgens de bewoner ondervinden alle scholen waterproblemen. Ook de burgers ondervinden last hiervan. “Mensen die geld hebben kopen water”, stelt hij.

Personen die het zich niet kunnen permitteren om water te kopen, moeten wachten totdat er weer water uit de kraan komt. Dit kan 1-3 dagen duren. En op sommige plaatsen na een week, vertelt de bewoner. Volgens hem is een ieder op de hoogte van dit probleem, waaronder de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en de districtscommissaris.

“Ze zeggen dat ze eraan gaan werken, maar wanneer ze dat zeggen, duurt het langer voordat de mensen water krijgen. Op bepaalde gebieden zoals Birudu Kadju en Sneisi Kondre klagen de mensen al drie maanden. Op sommige plaatsen komt er wel water uit de kraan, maar het merendeel van de mensen hier klaagt nu over waterproblemen. Over de Atjonieweg wil ik niet eens spreken.  Daar hebben de mensen geen kraan. De kreken zijn nu droog. Bepaalde die niet droog zijn, zijn vervuild door goudwinning”, aldus de bewoner.

Volgens de bewoner is het probleem dus groter dan men denkt. Maar, vooralsnog is er geen oplossing voor dit probleem gevonden. Ook andere delen in Suriname kampen met een ernstig waterprobleem.
SK

error: Kopiëren mag niet!