Kustwachten Suriname en Frans- Guyana gaan samen optreden

De kustwachten van Suriname en Frans-Guyana zullen binnenkort samen optreden. Dit gebeurt in het kader van de samenwerking tussen de beide landen om de illegale visserij in hun respectieve wateren voor de kust tegen te gaan.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt, dat de Raad van Ministers (RvM) onlangs een bedrag van SRD 4 miljoen heeft goedgekeurd ten behoeve van de Kustwacht voor brandstof en voedselproducten tot eind dit jaar. De Frans-Guyanese kustwacht heeft een donatie verricht en ook het WWF (Wereld Natuur Fonds) heeft een bijdrage aan de Surinaamse Kustwacht geleverd. Voor de rest van dit jaar is de Kustwacht dus goed voorzien om controlewerkzaamheden voor de kust te kunnen uitvoeren.

Suriname en Frans-Guyana kampen sinds jaar en dag met het probleem van illegale visserij in hun wateren. Beide landen hebben nu besloten meer samen te gaan werken om illegale visserij tegen te gaan. Illegale visserij leidt niet alleen tot grote economische schade, maar levert ook het gevaar op voor overbevissing en schade aan de visstand.

SS

error: Kopiëren mag niet!