Zinvolle vrijetijdsbesteding: Project leri nanga prisiri in de uitvoering

Het Bureau Gemeenschap Projecten van het ministerie van Financiën en Planning en Stichting RUMAS slaan de handen ineen om het project “Leri nanga prisiri” uit te voeren. Het initiatief komt voort uit de bezorgdheid over de vrijetijdsbesteding van kwetsbare kinderen, die blootstaan aan risicofactoren en negatieve invloeden, vanwege het gebrek aan recreatieve activiteiten.

Ouders maken zich zorgen over hoe ze hun kinderen kunnen opvoeden terwijl ze ook verantwoordelijk zijn voor hun eigen werkdagen. Het hoofddoel is om deze jongeren zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden, waarbij diverse activiteiten gepland zijn, zoals talentontwikkeling, het overbrengen van waarden en normen, het versterken van weerbaarheid tegen moderne dreigingen, het bevorderen van samenwerking en verdraagzaamheid onder jongeren, en het verstrekken van opvoedingstips aan de ouders.

Het project richt zich op 160 jongeren tussen 8 en 15 jaar, met een gelijke verdeling tussen jongens en meisjes. Daarnaast worden ook de ouders/verzorgers van deze kinderen betrokken. Het succes van dit project zal niet alleen de levens van de deelnemende jongeren beïnvloeden, maar ook een positieve impact hebben op de gehele gemeenschap. Het is een hoopvolle stap naar het voorkomen van de risico’s en negatieve gevolgen van ledigheid, het stimuleren van sociale en persoonlijke ontwikkeling, en het versterken van het welzijn van zowel jongeren als hun ouders/verzorgers.

SD

error: Kopiëren mag niet!