Verdachte veroordeeld tot 2 jaar voor roof

Het Openbaar Ministerie eiste donderdag een straf van 4 jaar voor de verdachte Thobiel K. Hem wordt verweten een beroving te hebben gepleegd in een bedrijfspand op 13 december 2022. Hierbij werd de bewaker overmeesterd door vijf man. Hij moest op de grond liggen en werd verder met rust gelaten. De rovers gingen het bedrijfspand binnen en haalden alles overhoop, echter viel er weinig te halen. Het lukte ze niet om de kluis te openen. Ze maakten SRD 1.200, een grinder, een laptop, een mobiele telefoon, de camera decoderbox en een bruin lederen tas buit. 

Op 15 december werd Thobiel samen met nog 3 mannen aangehouden in een voertuig. Bij het zien van de politie begon de bestuurder achteruit te rijden en dit trok de aandacht van de politie. Bij een mede inzittende werd een vuistvuurwapen gevonden, terwijl bij Thobiel een bruin lederen tas werd aangetroffen. In deze tas werden ook persoonlijke documenten van de benadeelde van de beroving aangetroffen. Thobiel beweerde de tas te hebben gekocht van een ‘smokomang’.

Op een eerdere zitting werden camerabeelden bekeken en bleken alle verdachten volledig gemaskerd te zijn en ze hadden handschoenen aan. Aan de pols van een van de mannen werd een tatoeage gezien. Dit werd vergeleken met de tatoeage die Thobiel aan zijn linkerarm en pols heeft. Volgens de deskundigen van Digitale Recherche vertoonde de tatoeage aan de pols van Thobiel overeenkomsten met die van de rover op de camerabeelden. 

De Officier was Justitie achtte het feit bewezen en eiste een straf van 4 jaren onvoorwaardelijk. Advocaat Chandra Algoe, die Thobiel bijstaat, noemde het bewijs zeer marginaal en gaf aan dat niemand Thobiel heeft herkend, ook de bewaker niet. Algoe vroeg zich af waarom Thobiel de tas met persoonlijke documenten bij zich zou houden, als hij wist dat het van een beroving kwam. De verklaring van Thobiel dat hij de tas over straat had gekocht, noemde zij plausibel. Met een dergelijke smalle basis vroeg zij de Kantonrechter haar cliënt te willen vrijspreken voor de beroving en mogelijk te veroordelen voor de heling van de tas en de straf ernstig te matigen.

Kantonrechter Duncan Nanhoe achtte de beroving bewezen, maar bracht de strafmaat naar 2 jaren onvoorwaardelijk. Thobiel zit al 11 maanden in voorarrest.

error: Kopiëren mag niet!