President Santokhi: “We gaan ervoor zorgen dat de samenleving een goede kerst heeft”

“Toen ik begon met deze uitdaging moest ik keuzes maken. Ik kom uit de politionele wereld, van wet en recht. Ik kan het traject dat ik afgelegd heb, niet verlaten. Ik moet de vraagstukken oplossen op een ordelijke manier binnen de geldende wet en recht. Met lenen kon ik ook doorgaan. Maar daarmee ontwikkel je het land niet. Ik heb niet gekozen voor populisme”, aldus president Chan Santokhi.

“Mensen kijken naar de politieke termijn. Ik heb gekozen voor de lange termijn. Ik kijk niet naar de volgende verkiezingen, maar naar de volgende generatie. We brengen offers voor de toekomst. Ik zeg, low tek a pina now gie den tjing en gran pikin fu unu. Laten we de offers nu brengen voor de toekomst, voor onze kinderen en kleinkinderen”, zo sprak de president in het programma ‘To the Point’ op Apintie televisie. 

Volgens de president waren er na de verkiezingen van 2020 zware verwachtingen binnen de samenleving als geheel en aanhangers in het bijzonder. “Ik ken de campagne, Ik weet wat speelt in de samenleving. Maar ik moet kiezen wat goed is voor het land en de samenleving.”

Volgens de president is het nu tijd om terug te geven aan de samenleving. Er zijn veel offers gebracht. Hij belooft, dat de regering voor zowel ambtenaren als voor werknemers in de private sector zal zorgen voor verlichting. “We gaan ervoor zorgen dat de samenleving een goede kerst heeft”,aldus de president. 

error: Kopiëren mag niet!