Klimaatverandering vereist betrokkenheid van alle generaties

Babyboomers moeten serieuzer omgaan met klimaatverandering, omdat de opwarming van de aarde dramatische gevolgen zal hebben voor toekomstige generaties. Oudere mensen tonen echter vaak weerstand tegen veranderingen in energieverbruik en het uitfaseren van fossiele brandstoffen.

Dit kan te maken hebben met het idee dat zij de klimaatrampen misschien niet zullen meemaken of dat ze minder geïnformeerd zijn.

Jongere generaties daarentegen maken zich meer zorgen en willen een verschil maken.

Surinaamse jongeren moeten meer aandacht besteden aan klimaatverandering, omdat de veranderingen zich zullen afspelen tijdens hun leven en ook invloed zullen hebben op hun kinderen.

Nu al maken wij in deze periode ongekende hitte mee van 37 graden en zien we complete overstromingen, voornamelijk in het binnenland.

Hoewel Surinaamse jongeren het moeilijk hebben in ons land vanwege de zeer slechte economie en gebrek aan vooruitzichten, is het belangrijk dat ze zich bewust worden van klimaatverandering. Ze houden zich veel bezig met overleven, wat begrijpelijk is, maar de gevolgen van klimaatverandering mogen niet over het hoofd worden gezien.

We weten dat de wereld heter wordt, en de gemiddelde temperatuur op aarde zal dramatisch blijven stijgen van generatie op generatie. Als we geen actie ondernemen om de uitstoot te verminderen, zal de opwarming van de aarde exponentieel toenemen. We moeten streven naar het beperken van de opwarming tot 1,5 graden Celsius om ernstige klimaatrampen te voorkomen.

Het is belangrijk dat zowel oudere generaties als jongere generaties samenwerken om klimaatverandering aan te pakken en een duurzamere toekomst te creëren voor alle generaties die na ons komen.

error: Kopiëren mag niet!