De politie gebruikt traangas op een verboden pro-Palestijnse bijeenkomst in Parijs, terwijl Macron oproept tot eenheid

De Franse politie heeft donderdagavond traangas en waterkanonnen gebruikt om een verboden betoging ter ondersteuning van het Palestijnse volk in Parijs uiteen te drijven, terwijl president Emmanuel Macron er bij de Fransen op aandrong verenigd te blijven te midden van de vrees voor een overloop van het Israëlisch-Hamas-conflict in Frankrijk, de thuisbasis van Europa’s grootste joodse en moslimgemeenschappen.

“Laten we niet, door illusie of berekening, nationale verdeeldheid toevoegen aan internationale verdeeldheid, en laten we niet toegeven aan enige vorm van haat”, zei Macron, eraan toevoegend dat het aantal Fransen dat werd gedood bij de Hamas-inval in Israël was gestegen tot 13.

Hamas was een terroristische organisatie die de dood van het Israëlische volk wilde, zei Macron, eraan toevoegend dat de enige manier om de huidige crisis in het Midden-Oosten op te lossen het bieden van veiligheidsgaranties voor Israël was, samen met de oprichting van een staat Palestina.

De toespraak van Macron kwam te midden van de toenemende antisemitische aanvallen in heel Frankrijk sinds de Hamas-inval van zaterdag in Israël.

error: Kopiëren mag niet!