Ontevredenheid onder huisartsen over weer late uitbetaling SZF

Onder huisartsen is er grote ontevredenheid over de opnieuw late uitbetaling door het Staatsziekenfonds (SZF). In de afgelopen periode is dit vaker het geval geweest. Het lijkt structurele vormen aan te nemen. 

Volgens overeenkomst met het SZF moeten huisartsen in de laatste week van de maand worden uitbetaald voor verleende diensten. Het geld wordt pas in de eerste week van de nieuwe maand gestort. Nu is het reeds de tweede week van oktober, en nog steeds heeft de uitbetaling niet plaatsgevonden. In kringen rond de huisartsen wordt gezegd dat zij heel wat onkosten hebben, zoals personeelskosten, operationele kosten en kosten voor nutsvoorzieningen. Die moeten zij op tijd betalen en verwachten dat SZF haar verplichtingen jegens hen ook tijdig nakomt.

Over deze kwestie is al een paar keren met de leiding van SZF gesproken, maar tot verbetering van de situatie heeft het tot dusver niet geleid.

De sectie Huisartsen van de Vereniging van Medici in Suriname zou deze week in een ledenvergadering bijeenkomen. Besproken zou worden welke stappen te ondernemen.

SS

error: Kopiëren mag niet!