Onderwijsproces in het zuiden van Suriname nog niet opgestart

Het onderwijsproces in het zuiden van Suriname is nog niet opgestart. De leerkrachten bevinden zich momenteel nog in Paramaribo. De leerkrachten kunnen niet vervoerd worden naar hun standplaats, omdat de vliegmaatschappij Gum Air sinds april geen geld heeft ontvangen.

Danique van Varsseveld, van het Bureau Communicatie en Media van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, geeft in een reactie tegenover Dagblad Suriname aan, dat het ministerie achter de schermen met man en macht bezig is dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

“Gum Air wilde graag de contanten eerst zien. De afdeling vervoer is inmiddels ook al ingeschakeld om zaken te bespoedigen met Gum Air. Wij hopen deze week nog dit probleem opgelost te hebben, zodat de achterstand niet te groot wordt”, aldus Van Varsseveld.

Verder werd gevraagd hoe het gesteld is met de uitbetaling van schoolbus- en bootvervoer. Hierop wordt aangegeven, dat het geld in de tussentijd ook al overgemaakt moet zijn op de rekeningen. “Dus ook die werkzaamheden kunnen binnenkort hervat worden.”
SK

error: Kopiëren mag niet!