Samenwerking brengt hoop: 170 schoolpakketten voor kansarme kinderen in Commewijne

In een tijd waarin economische uitdagingen de norm lijken te zijn, is er toch nog ruimte voor hoop en solidariteit. In de afgelopen periode heeft de Vereniging Jongeren van Commewijne (VJC), onder leiding van Caricom Youth Officer Nafia Lalmahomed, een inspirerend project uitgevoerd in Commewijne. Ongeveer 170 schoolpakketten werden verstrekt aan schoolgaande kinderen in het district. Het doel van dit initiatief was om kinderen in benarde omstandigheden te voorzien van de essentiële benodigdheden om toch naar school te kunnen gaan. 

Vereniging Jongeren van Commewijne is de eerste jongerenorganisatie in Commewijne die zich ten doel stelt een platform te creëren waar jongeren uit het district samen bundelen en solidair staan voor de algemene ontwikkeling van de samenleving van Commewijne in het bijzonder de jeugd, ongeacht genderidentiteit, religie, etniciteit, socio-economische staat en seksuele geaardheid. Het schoolpakkettenproject werd mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van verschillende donateurs en leden van de organisatie.

Veerkracht

Het gezicht achter het project zijn de projectcoördinatoren Lalmahomed en Brandon Wazirali, lid van de Jeugdraad Suriname, geweest. “Wij hebben als vereniging ons best gedaan om dit groot project uit te voeren, omdat wij de ouders en verzorgers een handje willen helpen in zo een zware tijd. We zijn de donateurs dankbaar, want zonder hen zouden wij het zeker niet redden”, zegt voorzitter Lalmahomed.

“In Suriname zijn veel gezinnen momenteel geconfronteerd met economische uitdagingen die hun dagelijks leven beïnvloeden. Deze moeilijkheden hebben vooral impact op de educatie van kinderen, waarvan velen geen toegang hebben tot essentiële schoolbenodigdheden. Dit project is een herinnering aan de veerkracht en solidariteit van de gemeenschap van Commewijne. Laten we dit inspirerende voorbeeld volgen en streven naar een wereld waarin alle kinderen, ongeacht hun omstandigheden, toegang hebben tot onderwijs en de kansen die ze verdienen. Samen kunnen we een verschil maken en een hoopvolle toekomst bouwen voor de jeugd van Commewijne en overal ter wereld”, aldus voorzitter Lalmahomed.

error: Kopiëren mag niet!