Nog niet bekend hoe tekort aan schoolmeubilair opgelost zal worden

De redactie van Dagblad Suriname heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gevraagd hoe het probleem van een tekort aan schoolmeubilair opgelost zal worden, maar heeft  vooralsnog geen reactie ontvangen.

Op de eerste schooldag moesten leerlingen, maar ook ouders, met stoelen en tafels sjouwen, omdat er een tekort aan meubilair is op de scholen. Nieuwe leerlingen zouden niet hiervan op de hoogte zijn geweest en kwamen voor een onaangename verrassing te staan. Op dezelfde dag hebben heel wat ouders op social media gevraagd waar zij stoelen en tafels voor hun kinderen konden kopen.

De kosten hiervan zouden al vanaf SRD 750 bedragen. Alhoewel het extra kosten voor de ouders betekent, hebben ze toch liever dat ze een eigen stoel en tafel moeten kopen, dan dat hun kind geen plek op een school heeft gevonden. Het probleem van een tekort aan meubilair zou geen probleem van nu zijn. Maar, een probleem van reeds 30 jaren geleden. Al sinds destijds moeten ouders voor een eigen tafel en stoel zorgen. Echter geven ouders aan, dat ze verwacht hadden dat het anno 2023 beter zou gaan.

Nadat een bericht in de media verscheen over de Highway Markt die gerenoveerd zal worden voor 6.1 miljoen, hebben burgers heel verontwaardigd gereageerd. Ze kunnen niet begrijpen waarom dit project nu prioriteit moet genieten, terwijl scholen kampen met een tekort aan meubilair. Het is vooralsnog niet bekend wat men zal doen om dit probleem opgelost te krijgen.

De redactie verneemt dat scholen in Suriname ook stoelen en tafels van scholen uit Nederland gedoneerd krijgen. Echter wordt vermoed, dat de stoelen en tafels hun eindbestemming niet bereiken, maar dat er handel wordt gedreven met het gedoneerde meubilair. Ook wordt vernomen, dat scholen hun meubilair dikwijls kwijtraken, doordat er ingebroken wordt op scholen. De gestolen goederen zouden dan weer worden verkocht. Men vermoedt zelfs, dat ook schoolwachters debet zijn aan dit probleem.
SK



error: Kopiëren mag niet!