104-jarige vrouw uit Chicago (VS) skydivet om oudste skydiver ter wereld te worden

Een 104-jarige vrouw uit Chicago ruilde haar rollator in voor een harnas en parachute in een poging om de oudste persoon te worden die ooit heeft geskydived. Dorothy Hoffner werd afgelopen zondag begroet met applaus toen ze veilig aan de grond kwam na een sprong van 13.500 voet bij Skydive Chicago Airhaven in Ottawa, Illinois, meldde de Chicago Tribune. “Het is maar een getal”, zei Hoffner na haar zeven minuten durende sprong, terwijl Skydive Chicago werkte aan certificering door Guinness World Records. Het huidige officiële record werd in mei 2022 gevestigd door de 103-jarige Linnéa Ingegard Larsson uit Zweden.

Hoffner, die voor het eerst skydivede op de leeftijd van 100 jaar, werd beschreven als “kalm en zelfverzekerd” terwijl de achterdeur van het Skyvan-vliegtuig openging, meer dan 4 mijl boven het landelijke Midwest-landschap.

Ze was vastgebonden aan een Amerikaanse Parachute Association-gecertificeerde instructeur en landde veilig op een grasveld op de luchthaven, waar ze werd overspoeld door vrienden die haar feliciteerden. Ze straalde voor de verslaggevers en zei dat het “heerlijk, wonderbaarlijk en niet beter had kunnen zijn.”

error: Kopiëren mag niet!