De donkere huid is geen moeilijke huid

Volgens dermatoloog dr. Jim Zeegelaar is er meer kennis nodig over de dermatologie van de donkere huid. Hij benadrukt dat er meer aandacht moet zijn voor diversiteit in huidskleur en de implicaties hiervan binnen het vakgebied om passende dermatologische zorg te kunnen bieden in de toekomst.

Zeegelaar, die zelf gespecialiseerd is in de donkere huid en tropische ziekten, werkt mee aan de oprichting van de Surinaams-Guyaanse Kamer van Koophandel en organiseert jaarlijks een congres over dermatologie in Suriname. Hij merkt op dat er de laatste tijd meer bewustzijn is ontstaan over afkomst en diversiteit, mede dankzij het Black Lives Matter-initiatief. Zeegelaar pleit voor meer aandacht voor de donkere huid in de opleiding en nascholing van dermatologen en huisartsen.

Hij benadrukt dat dermatologen niet alleen moeten letten op huidaandoeningen die er anders uitzien bij een donkere huid, maar ook op etnische en culturele aspecten. Het is belangrijk om vooroordelen weg te nemen en te erkennen dat de donkere huid op dezelfde manier behandeld moet worden als de lichte huid.(mednet)

error: Kopiëren mag niet!