Rolling Stones brengen nieuw lied Sweet Sounds Of Heaven uit

De Rolling Stones hebben een nieuw nummer uitgebracht van hun aankomende album, Hackney Diamonds. “Sweet Sounds of Heaven” bevat Stevie Wonder op keyboards en Lady Gaga op zang. 

Hackney Diamonds, met ook gastoptredens van Paul McCartney en Elton John, arriveert op 20 oktober. Volgens de band kwam Hackney Diamonds – het eerste album van de Stones met volledig origineel materiaal sinds 2005 en hun eerste sinds de dood van drummer Charlie Watts – snel samen in de studio. “We houden wel van vier of vijf opnames. ‘Oké’, en we gaan verder”, legde Mick Jagger eerder deze maand uit aan The New York Times.

“Dus niemand had de tijd om echt na te denken: ‘Wel, was dit een goed nummer? Moeten we dit nummer doen?’ Omdat ik introspectief word, weet je. Is dit nummer net zo goed als het andere? Lijkt dit nummer op een ander nummer dat ik heb gemaakt? Dat kun je later wel uitzoeken. Laten we doorgaan.’

Hackney Diamonds is geproduceerd door Andrew Watt, die de afgelopen jaren ook heeft samengewerkt met onder meer Eddie Vedder, Ozzy Osbourne en Iggy Pop. “Ik wilde dat het groots zou klinken”, merkte Watt op. “Omdat ze groter zijn dan het leven. Het zijn de Stones. Als je naar dit album luistert, moet je je voorstellen dat de Stones in een stadion spelen, want dat zijn ze.” De motor die de Stones aandrijft, is lange tijd het broederlijke push-and-pull van Mick Jagger en Keith Richards geweest.

error: Kopiëren mag niet!