Niet alle scholen met een goede start begonnen

De Basis- en VO-scholen (MULO/LBO) zijn op maandag 2 oktober van start gegaan. Ondanks dat er twijfels waren over de start van de eerste schooldag, waren de meeste scholen gisteren propvol. Social media stroomde vol met foto’s van leerlingen op hun eerste schooldag.

Eigen stoelen en tafels meenemen

Maar, niet alle scholen zijn met een goede start begonnen. Op sommige scholen moesten leerlingen met stoelen en tafels sjouwen, omdat de school een tekort daaraan heeft. Nieuwe leerlingen zouden niet hiervan op de hoogte zijn geweest. Waardoor ze samen met de leerkrachten voor een vervelende situatie zijn komen te staan. Sommige ouders zijn nu naarstig op zoek naar stoelen en tafels voor hun kinderen. Dit betekent dus ook extra kosten voor de ouders. De kosten hiervan zouden vanaf SRD 750 bedragen.

Niet alle leerlingen hebben een plek gevonden

Ook hebben nog niet alle leerlingen een plek kunnen vinden op een school. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gaf eerder aan, dat scholen die geen plek meer hadden, de ouders niet mochten wegsturen zonder de kinderen te registreren. Het ministerie zou dan zelf voor een plek zorgen voor deze leerlingen. Echter geven sommige ouders aan, dat ze nog steeds niets van het ministerie gehoord hebben. De ouders maken zich dus zorgen over de plaatsing van hun kinderen.

Leerkracht geeft les in erbarmelijke omstandigheden

Op social media is ook een foto van een leerkracht te zien die onder erbarmelijke omstandigheden les moet geven. De school zou hoogstwaarschijnlijk nog in aanbouw zijn. De vloer van het lokaal bestaat gewoon uit zand. De stoel en tafel van de leerkracht staan op stenen die bij elkaar zijn gezet. Ook is het lokaal nog niet voorzien van een plafond. De leerlingen en de leerkracht zullen dus nog meer last ondervinden van de extreme hitte. Velen in de samenleving hebben verontwaardigd gereageerd op dit bericht. Zij zijn van mening, dat leerkrachten geen les kunnen geven onder zulke omstandigheden. Andere hebben de leerkracht geprezen voor het feit, dat ze ondanks de situatie toch nog les wil geven aan de kinderen. En weer anderen stellen, dat ze hun kinderen niet naar school zouden sturen onder deze omstandigheden.

(Fotobron: Facebook)

SK

error: Kopiëren mag niet!