Uitspraken minister over herstel van SLM doen wenkbrauwen fronsen te midden van financiële struggles

Minister Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft onlangs een verklaring afgelegd waarin hij beweert, dat de Surinaamse nationale luchtvaartmaatschappij, Surinam Airways (SLM), langzaam herstelt van haar financiële problemen. Veel mensen zijn echter verbaasd over deze verklaring, gezien de goed gedocumenteerde financiële problemen waarmee de luchtvaartmaatschappij kampt.

SLM draagt momenteel een enorme schuld van $75 miljoen USD, die verder is verergerd door een aanzienlijke injectie van miljoenen USD aan leningen. Deze precaire financiële situatie werpt twijfels op over de haalbaarheid van het herstel van de luchtvaartmaatschappij.

Critici betogen dat dergelijke gedurfde beweringen moeten worden onderbouwd met concrete financiële cijfers die toegankelijk zijn voor het publiek. De realiteit is dat SLM zwaar leunt op staatsleningen om operationeel te blijven en dat de maatschappij sinds haar oprichting consequent in het rood heeft geopereerd, zonder ooit winst te maken.

Terwijl de controverse toeneemt, werpt de tumultueuze ambtstermijn van de voormalige SLM-directeur, De Haan, die gedwongen werd te vluchten vanwege zorgen over zijn veiligheid, een licht op de interne intriges die het bedrijf teisteren.

Te midden van deze uitdagingen groeit de hoop onder het publiek op een toekomstige minister met een dieper inzicht in internationale ontwikkelingen binnen het uitgestrekte domein van het TCT-ministerie. Hoewel minister Jubithana misschien vriendelijk en aimabel is, betekent zijn innemende karakter niet noodzakelijkerwijs dat hij een goed geïnformeerd begrip heeft van de complexe kwesties die spelen.

error: Kopiëren mag niet!