NPS-voorzitter Rusland: “Als volk moeten wij ons verstand gebruiken’  

Suriname is een positie waar veel dingen verkeerd gaan. “Wij hebben een probleem ermee.” Zo sprak voorzitter Gregory Rusland van de NPS, bij de feestvergadering in verband met het 77-jarig bestaan van de groene partij. De komst van veteraan politica Diana Pokie in de groene karavaan was een van de hoofdlijnen. Maar Rusland maakte duidelijk dat de NPS zaken anders wil. Hij gaf onder aan dat we op een cruciaal moment staan. 

Olie en gas

“De ontwikkelingen in de olie- en gassector staan op een moment waar Suriname potentieel veel geld zal gaan verdienen. De situatie die wij meemaken nu, er zijn mogelijkheden om uit deze situatie te komen”,  zei Rusland. “Wij moeten als volk ons verstand gebruiken. Als we dat niet doen zal ook deze gelegenheid ons voorbij gaan. Als wij ontwikkeling willen voor een ieder in de samenleving, moeten wij zorgen voor de randvoorwaarden daarvan.” 

Rusland hekelt dat de etnische tegenstellingen scherp zijn komen te staan in de afgelopen tijd. Dat is onacceptabel. Dit is volgens hem, als gevolg van het beleid van de afgelopen jaren. “Wij moeten hiervan afstappen en vredig met elkaar leven. De NPS zal er alles aan doen om die situatie te veranderen. De NPS zal ook strijden tegen het beleid van friends en family. Dit is zeer schadelijk.” Rusland pleit voor institutionele versterkingen. “Iedereen moet dezelfde kansen krijgen.” Niet capabele mensen brengen het land verder in de afgang, zei Rusland”

NPS 77 presenteert nieuwe visie 

De NPS bestond op 29 september 77 jaar. De jaardag van de partij werd uitbundig gevierd en er werd een nieuwe visie gepresenteerd. De nieuwe weg, ofwel a nyun pasi, moet de partij gaan leiden bij de volgende verkiezingen. De NPS stelde in 2020 in alle districten kandidaten en verwierf drie zetels. De partij behaalde op twee partijen na de meeste stemmen in 2020. De Nationale Partij Suriname was lange tijd de grootste politieke partij in ons land. De partij heeft meer dan 40 jaar deel uitgemaakt van verschillende coalitiekabinetten.

error: Kopiëren mag niet!