Zaterdag 30 september viert Ali’s Drugstore zijn 75 jarig bestaan

Dhr. H.I. Hussainali is de zaak begonnen aan de Koningstraat #20 in 1948.  Hij verkocht daar samen met zijn dierbare echtgenote verpakte zaden en andere huishoudelijke producten en ook vele medicamenten, toen nog niet heel bekend, maar werd wel genoemd Winkel Hussain Ali.  De hobby van de grondlegger was het kweken van landbouwgewassen en deze werden ook op kleine schaal aangeboden voor de verkoop. De zaak aan de koningsstraat was echter het begin, want vanwege de ambitie en discipline en vooral ook met de zegen van God Almachtig verhuisde de zaak in 1955 naar de binnenstad, eerst als klein filiaal aan de Jodenbreestraat #34.  Op dit adres groeide de zaak sneller uit en was er na enkele jaren geen ruimte meer om uit te breiden.  

Vanaf 1957 werd er daarom keihard gewerkt om deze zaak uit te breiden, en zo opende in 1962 Ali’s Drugstore zijn deuren aan de Jodenbreestraat #51 en in 1967 zijn deuren aan de Domineestraat #25.  De productieactiviteiten van de zaak verhuisden in 1978 naar de Tourtonnelaan 127 onder de naam Ali’s Industries Ltd. waar goederen geproduceerd zouden worden voor export met grote plannen voor uitbreiding.  Echter veranderde de situatie in het land in de jaren ’80 en wendde deze zaak zijn krachten vooral op de lokale markt. 

Onder leiding van de zoon van de grondlegger, Faizal Hussain Ali, werden vele goederen geproduceerd en gedistribueerd in Suriname, later onder leiding van andere familieleden die speciaal gestudeerd hadden hiervoor. 

In 1999 heeft de zaak echter moeilijke tijden meegemaakt, omdat de winkel aan de Jodenbreestraat #51 betrokken was bij een grote brand.  Het herbouwen verliep vlot. De zaak opende weer zijn deuren en in de tussentijd werd er ook hard gewerkt aan de bouw van een tweede filiaal op het adres van het productiebedrijf van de firma aan de Tourtonnelaan 127.  Dit is heden de locatie van uw Ali’s Drugstore.  Moeilijkheden achtervolgde de zaak echter na deze perioden ook, want de firma moest vanwege overmacht afstand doen van het pand aan de Jodenbree-/Domineestraat. Een grote dip kwam vooral toen dhr H.I.Hussain Ali na een kortstondig ziekbed kwam te overlijden op 24 september 2009 te Utrecht, Nederland.  De zaak heeft echter nooit zijn deuren gesloten.

In juli 2015 kwam er een verandering in de leiding van de zaak. De zaak werd overgenomen door de kleinzoon van de grondlegger, Shafiq Hussain Ali, die tot op heden de leiding heeft. 

“Wij zijn enorm trots dat wij het 75-jarig bestaan samen met u kunnen vieren.  Als u vandaag de zaak mocht bezoeken hebben wij speciale acties – Elke klant krijgt een kortingscode van 7.5% mee, die zij kunnen gebruiken bij een volgende aankoop. U moet de originele bon samen met de kortingscode inleveren om uw korting te kunnen verzilveren. Maar dat is niet alles: Elke 75ste klant krijgt een waardebon van SRD 2.000 mee. Kom dus zeker langs bij Ali’s Drugstore Tourtonnelaan 127 – Wij vieren dit heuglijke feit samen met u. Kom en geniet van voordeel en win mogelijk een prijs.

Ali’s Drugstore, Al 75 Jaar – de zaak die meer biedt dan zijn naam doet vermoeden !”

error: Kopiëren mag niet!